Benvinguts a el blog de Vertical Challenge !!

PRESENTACIÓ

Vertical Challenge Espeleologia i Muntanya, empresa dedicada a l’turisme actiu i la formació en tècniques de progressió vertical. Situada a la població de Sort, capital de la comarca de Pallars Sobirà, al cor de la serralada Pirinenca.

En ella t’oferim activitats a la natura dissenyades per a qualsevol tipus de públic, així com formació especialitzada, disseny de circuits per a competició TPV o entrenaments específics per preparar proves d’accés o qualsevol altre objectiu relacionat amb l’espeleologia.

Les nostres activitats

Itineraris espeleològics: L’espeleologia és la nostra distinció. Som la primera empresa de la zona que ofereix aquesta activitat amb tècnics especialitzats. Oferim diferents itineraris per cavitats que van des de la iniciació, recorreguts senzills per coves horitzontals aptes per a famílies, nens, etc … itineraris a la iniciació vertical, on haurem progressar amb corda per petits trams verticals. Nivell avançat, per als que ja han tingut alguna experiència en la progressió vertical i s’atreveixen amb recorreguts més verticals, fins als itineraris per a aficionats experts, en els quals realitzarem grans recorreguts subterranis amb infinitat d’obstacles a superar, com rius subterranis i grans pous etc.

Rutes hivernals amb raquetes de neu: Les raquetes de neu és el mètode més antic que es coneix per facilitar la progressió per la neu. A diferència d’altres formes per moure’ns pel mantell nival, com amb l’esquí de travessia, l’ús de les raquetes de neu és senzill i de ràpid aprenentatge, així doncs s’adapta a el perfil de qualsevol que vulgui gaudir de la sensacional experiència de recórrer valls, boscos i muntanyes cobertes de neu. Vine a conèixer el Pallars a l’hivern !!

Vies Ferrades: Activitat esportiva que està a mig camí entre el senderisme de muntanya i l’escalada. Es tracta d’itineraris equipats amb divers material com esglaons, grapes, preses, claus, passamans, cadenes, ponts penjants, etc. Per poder facilitar i assegurar la nostra progressió. Es tracta de recorreguts on depenent de la verticalitat i de la manera que hagin estat equipats ens poden exigir més capacitat física i psíquica, o menys, però que la seva progressió no presenta grans dificultats acompanyats d’un guia.

Excursions i rutes de muntanya: Fora de la temporada de neu se’ns brinda l’ocasió es realitzar diferents rutes i excursions per descobrir pas a pas aquesta bella comarca i tornar a casa amb la motxilla plena d’experiències.

Descobreix els boscos, valls, rius, muntanyes, llacs …. que han donat el caràcter als pobles i a les històries de Pallars Sobirà.

Formació: Si necessites anar més enllà d’una experiència t’oferim cursos de formació en els quals podràs iniciar-te i anar perfeccionant els teus coneixements en tècniques de progressió vertical. Cursos d’iniciació, perfeccionament tècnic, acte-socors, tècniques d’espeleologia alpina, topografia, escalada subterrània, etc.

Des Vertical Challenge volem utilitzar aquest blog, com a eina per poder anar-vos comunicant les novetats, calendaris de cursos de formació, activitats extres, ofertes, etc. També per poder anar compartint opinions, articles o qualsevol notícia rellevant que vam crear pugui ser d’interès per als nostres seguidors.