Les aventures darrere de les excursions amb raquetes de neu, per Vertical Challenge

L’acadèmia Vertical Challenge s’ha posicionat com una de les líders en el mercat en l’impuls de l’exploració de coves i altres cavitats naturals. Reconeguts per l’espeleologia, porten més de 15 anys ensenyant, a més d’aquesta especialitat, tècniques verticals a professionals i particulars.

Pep Mula Pérez, Tècnic Esportiu en Espeleologia de l’Escola Espanyola d’Espeleologia i instructor certificat de Vertical Challenge, ha anunciat que ara es volen concentrar en la promoció d’aventures de les excursions amb raquetes de neu. És a dir, portar l’exploració a nous nivells d’adrenalina amb senderes de major dificultat.

Les excursions amb raquetes de neu En què consisteix aquesta popular activitat?

Les excursions amb raquetes de neu són una disciplina del senderisme de muntanya hivernal que es practica quan el mantell nival cobreix la muntanya. Les raquetes de neu tan només són una eina per a poder progressar sobre la neu amb seguretat i comoditat. En aquestes activitats es permet la realització de diferents itineraris i recorreguts amb diferent dificultat.

Vertical Challenge està promocionant dues activitats dins d’aquesta disciplina. Una d’elles són les excursions amb raquetes de neu en família, un recorregut pels entranyables boscos de pi negre que formen part del bell paisatge dels estrats subalpins en el massís del Orri. Es tracta d’un recorregut de baixa intensitat ideal per a gaudir amb nens i en família, amb una durada aproximada de quatre hores i sense superar els 500 metres de desnivell.

La neu al Parc Nacional

L’altra activitat d’excursions amb raquetes de neu que ofereix Vertical Challenge és al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un d’aquests espais naturals protegit pel seu gran valor i biodiversitat, que cap visitant dels pirineus ha de deixar de conèixer. El parc Nacional amaga una bellesa sense igual en qualsevol època o estació de l’any, però gens comparable amb l’aclaparadora imatge d’aquestes muntanyes quan es recorren sobre el blanc més pur de les neus hivernals i acompanyat d’un guia expert interpretador del parc Nacional com és Pep Mula, que explicarà de manera recognoscible per a tots els públics, la disposició de la naturalesa en aquest joia natural que és el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.