L’espeleologia, viure l’essència de l’aventura de la mà de Vertical Challenge

Aquelles persones amants de l’aventura als qui els agradi gaudir de paisatges únics dignes de recordar per sempre, tenen en l’espeleologia una disciplina esportiva ideal que els permetrà viure emocions extremes.

Vertical Challenge és una empresa d’Espanya dedicada al turisme actiu i a la formació professional de l’espeleologia, entre altres esports d’aventura a l’aire lliure. L’empresa s’especialitza en formació de tècniques verticals i coneixements metodològics perquè qualsevol persona interessada en l’exploració pugui conèixer llocs naturals espectaculars de manera segura.

L’espeleologia com a essència de l’aventura

L’espeleologia és un esport que es basa en l’exploració de cavernes per mitjà de diverses tècniques com el ràpel, escalades, busseig, progressions en llocs lliures o estrets i un altre tipus de coneixements fonamentals per a poder recórrer una cova. Com a ciència, l’espeleologia estudia la morfologia i la formació de les cavitats naturals subterrànies.

Aquesta activitat requereix d’una preparació extensa en diverses àrees, ja que l’explorador es trobarà amb un món desconegut, impressionant i molt poc vist per l’ull humà. Per això, es considera l’essència de l’aventura, es tracta de conèixer aquest món gairebé inexplorat amb fauna, llacs i espais amb vista impressionants. Vertical Challenge ofereix la preparació necessària per a practicar de manera segura a l’espeleologia, brinda informació pràctica, teòrica i estudis científics per a formar a persones responsables de la seva actuar.

Fer turisme actiu a Catalunya de la mà de Vertical Challenge

Vertical Challenge s’especialitza en la formació i en la planificació d’activitats en espais naturals per a tot públic, tant amateur com professional. Ofereixen plans de turisme actiu com a espeleologia, senderisme, raquetes de neu i vies ferrades, ensenyant les tècniques pertinents per a poder desenvolupar les activitats de manera segura.

La filosofia de l’empresa és donar un servei de formació professional i de qualitat amb ajuda d’un personal qualificat amb anys d’experiència. Tal és el cas de Pep Mula Pérez, instructor certificat de Vertical Challenge, tècnic esportiu en espeleologia amb més de 15 anys d’experiència en l’àrea, tècnic en muntanya i escalada i amb més de 10 anys d’experiència en exploració alpina en el Sistema de les Fonts de Escuaín, Parc Nacional de Ordesa i Mont Perdut.

Per a qualsevol persona amb esperit aventurer és important tenir la llibertat per a poder recórrer llocs naturals com a muntanyes o coves. Per això, Vertical Challenge ofereix l’oportunitat d’instruir-se en l’activitat i realitzar-la de manera correcta.