Vertical Challenge ofereix una de les millors formacions en espeleologia

Una fascinant combinació entre activitat física, aprenentatge de tècniques i el gaudi d’una gran aventura en el cor de la Serralada Pirinenca ofereix Vertical Challenge. Aquesta iniciativa va ser creada per Pep Mula Pérez, un especialista d’àmplia trajectòria, qui facilita formació en espeleologia de qualitat en aquesta zona ideal.

Aquesta és apta tant per a principiants com per a professionals. De fet, Mula Pérez, com a tècnic esportiu en espeleologia i descens de canons, en muntanya i escalada, especialista en esquí alpí, amb 10 anys d’experiència en exploració alpina, garanteix la preparació necessària. A més, s’adapta a cada client segons les seves necessitats i capacitats, abans de llançar-se a la diversió per llocs mai abans vists.

Activitats per a tots els nivells de preparació

L’emoció d’explorar en descens pot ser una experiència única a través dels itineraris espeleològics que Vertical Challenge ha preparat per a tots els nivells d’aprenentatge. Aquestes experiències són ideals per a adquirir els coneixements bàsics en el desenvolupament d’altres activitats en la naturalesa. Així com per a explorar coves horitzontals o trams per al descens i descobreixin sorprenents meravelles naturals.

Els principiants trobaran en la jornada “Bateig a l’espeleologia” la formació bàsica en maniobres de progressió vertical. En el Vall d’Âssua, el Pirineu Axial, Pallars Jussà i altres llocs, aquesta formació està disposada per a un grup de fins a quatre persones, amb una durada de cinc hores.

D’altra banda, el recorregut de 390 metres per la Cova dels Muricecs també és recomanable per als qui inicien en l’exploració espeleològica. Això inclou nens, els qui poden participar de manera gratuïta fins als 10 anys i observar les set espècies d’aquests animals que allí habiten.

Els professionals del descens també trobaran en Vertical *Challenge un gran desafiament com ho és creuar la Grallera de Boixaguer que consta de 870 metres de recorregut amb un desnivell de 148 metres. La ruta exigeix superar un pou d’entrada de 45 metres i un tram de diversos ràpels encadenats, fins a arribar al llac.

En tots els trajectes, l’empresa proporciona l’equip d’espeleologia que inclou casc, il·luminació, arnès ventral i de pit, caps d’ancoratge, blocadors, descensor de corriola i connectors, així com les cordes i material de progressió, més l’acompanyament permanent del tècnic esportiu.

Formació per a l’avanç continu

Vertical *Challenge brinda la possibilitat de formar-se en aquest fascinant món a través dels dos nivells del curs “Iniciació a l’espeleologia”. En la primera fase, de 26 hores, l’alumne aprendrà maniobres de progressió vertical, la història de l’espeleologia, prevenció d’accidents, conservació d’ecosistemes cavernícoles i altres tòpics que li permetran avançar al segon nivell. Aquest altre consta de 34 hores, on adquirirà els coneixements necessaris per a ser autònom, a més de perfeccionar les maniobres apreses en el nivell un.

Una altra de les opcions de formació que ofereix Vertical Challenge és l’entrenament tècnic i físic per a superar les proves d’accés tècnic esportiu. Es tracta d’un perfeccionament d’alta dificultat impartit per un tècnic esportiu en espeleologia que ha estat membre del tribunal de proves.

Com la primera empresa en la zona que ofereix activitats conduïdes per tècnics especialitzats, entre les quals també destaquen les rutes hivernals amb raquetes de neu, excursions i rutes de muntanya. Vertical Challenge és una de les opcions més completes per a endinsar-se en l’exploració de belleses naturals amb Pep Mula Pérez i el seu equip, per a fer de l’espeleologia una experiència emocionant, segura i inoblidable.